MUS KAKAOWY
Błyskawiczny, lekki i puszysty deser „na zimno", wprost idealny na upalne dni. Świetnie smakuje z biszkoptami lub sezonowymi owocami.
Błyskawiczny, lekki i puszysty deser „na zimno", wprost idealny na upalne dni. Świetnie smakuje z biszkoptami lub sezonowymi owocami.
Na małym ogniu rozpuścić masło, dodać kakao z 200 g cukru kryształu, wymieszać. Dodać słodką śmietankę i dokładnie wymieszać wszystkie składniki do uzyskania jednolitej masy. Żółtka jaj ubić z 50 g cukru, białka jaj ubić z pozostałym cukrem (50 g) na sztywną pianę.
Do masy kakaowej dodać rum lub likier pomarańczowy a następnie ubite żółtka z cukrem, całość wymieszać. Dodać, delikatnie mieszając, ubitą pianę z białek i cukru.
Gotowy mus przełożyć do pucharków i odstawić na 2 - 3 godziny do lodówki. Podawać z biszkoptami lub sezonowymi owocami.
Kakao ekstra ciemne
z Ghany 80 g
Czekolada gorzka
E.Wedel 100 g
Czekolada pitna mleczna 200 g
Czekolada pitna gorzka 200 g
Czekolada biała do wypieków i polew 200g
Czekolada ciemna do wypieków i polew 200g
Pisadełka do dekoracji 50 g
Czekoladowy krem czekolada gorzka i orzechy laskowe 200 g
Czekoladowy krem czekolada biała i orzechy pistacjowe 200 g
Zestaw posypek do dekoracji 170 g
Maliny na winie 200 g
Pomarańcza z imbirem 200 g
Wiśnie na winie 200 g