TRUFLE CZEKOLADOWE
Trufle czekoladowe z dodatkiem konfitury różanej i miodu. Aksamitne i delikatne, wprost rozpływają się w ustach.
Trufle czekoladowe z dodatkiem konfitury różanej i miodu. Aksamitne i delikatne, wprost rozpływają się w ustach.
Śmietankę, miód, miąższ z laski wanilii zagotować w rondelku. Do podgrzanej masy dodać konfiturę różaną i czekoladę ciemną do wypieków i polew E.Wedel, odstawić na 5 minut.
Wszystkie składniki w rondelku dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodać miękkie masło i ponownie wymieszać. Odstawić do wystygnięcia. Ostudzoną masą napełnić rękaw cukierniczy i formować wyciskając małe kulki na tacy wyłożonej papierem do pieczenia lub folią spożywczą.
Wyciśniętą masę pozostawić na co najmniej 2-3 godziny w lodówce do zastygnięcia. Uformowane i zastygnięte trufle obtoczyć w kakao lub w ulubionych posypkach – nadmiar usunąć widelczykiem.
Obtoczone i uformowane trufle ułożyć na tacy. Przechowywać w szklanym pojemniku, w chłodnym i suchym miejscu.
Kakao ekstra ciemne
z Ghany 80 g
Czekolada gorzka
E.Wedel 100 g
Czekolada pitna mleczna 200 g
Czekolada pitna gorzka 200 g
Czekolada biała do wypieków i polew 200g
Czekolada ciemna do wypieków i polew 200g
Pisadełka do dekoracji 50 g
Czekoladowy krem czekolada gorzka i orzechy laskowe 200 g
Czekoladowy krem czekolada biała i orzechy pistacjowe 200 g
Zestaw posypek do dekoracji 170 g
Maliny na winie 200 g
Pomarańcza z imbirem 200 g
Wiśnie na winie 200 g