EN

GOFRY

Czekolada do wypieków i polew E.Wedel doda smaku przygotowywanym deserom. Zainspiruj się jednym z naszych pomysłów lub znajdź Swój sposób na zastosowanie jej w kuchni.

Czas:

30 min

Porcje:

4

Trudność :

2
Kulinarny przelicznik mas

GOFRY

Składniki:

 

  • 1,5 szklanki mąki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 1 łyżka cukru
  • 2 jajka
  • 1 i 1/3 szklanki mleka
  • 0,5 szklanki oleju
  • Czekolada ciemna lub biała do wypieków i polew E.Wedel
  • Ulubione dodatki (np.: bita śmietana, owoce sezonowe)
  • Zestaw posypek do dekoracji E.Wedel
  • Opcjonalnie: maliny na winie, wiśnie na winie, pomarańcza z imbirem

Sposób przyrządzania:

Zmieszaj suche składniki, dodaj do nich mleko, jaja, olej i zmiksuj na gładką masę. Rozgrzej gofrownicę. Nakładaj ciasto chochlą i wyrównuj powierzchnię jej wypukłą stroną. Smaż gofry ok 3 minuty. Po wyłożeniu na talerz polej rozpuszczoną czekoladą ciemną lub białą do wypieków i polew E.Wedel, przygotowaną według przepisu podanego na opakowaniu.

Dodaj bitą śmietanę, udekoruj zestawem posypek E.Wedel i delektuj się wyśmienitym smakiem Twoich ulubionych gofrów z pysznym czekoladowym akcentem.

Gofry świetnie smakują także podawane z naszymi przetworami: malinami na winie, wiśniami na winie lub pomarańczą z imbirem.

 

Drukuj przepis
Kup w sklepie: Czekolada biała do wypieków i polew 200g Czekolada biała do wypieków i polew 200g
Kup w sklepie: Czekolada ciemna do wypieków i polew 200g Czekolada ciemna do wypieków i polew 200g
Kup w sklepie: Zestaw posypek do dekoracji 170 g Zestaw posypek do dekoracji 170 g
Kup w sklepie: Maliny na winie 200 g Maliny na winie 200 g
Kup w sklepie: Pomarańcza z imbirem 200 g Pomarańcza z imbirem 200 g
Kup w sklepie: Wiśnie na winie 200 g Wiśnie na winie 200 g