GOFRY CZEKOLADOWE
Intensywnie czekoladowe, pachnące i chrupiące. Pyszna alternatywa dla klasycznych gofrów.
Intensywnie czekoladowe, pachnące i chrupiące. Pyszna alternatywa dla klasycznych gofrów.
W misce połączyć: kakao, mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól i cynamon. Dodać maślankę i rozpuszczone masło, wymieszać i odstawić na 5 minut. Do masy dodać oddzielone od białek żółtka i czekoladę do wypieków i polew E.Wedel. Z białek i cukru ubić sztywną pianę, dodać do masy i delikatnie wymieszać.
Tak przygotowaną masę piec (około 4 - 5 minut) w rozgrzanej gofrownicy do momentu uzyskania pożądanej chrupkości. Gofry podawać ciepłe z bitą śmietaną, kremem czekoladowym i ulubionymi przetworami.
Kakao ekstra ciemne
z Ghany 80 g
Czekolada gorzka
E.Wedel 100 g
Czekolada pitna mleczna 200 g
Czekolada pitna gorzka 200 g
Czekolada biała do wypieków i polew 200g
Czekolada ciemna do wypieków i polew 200g
Pisadełka do dekoracji 50 g
Czekoladowy krem czekolada gorzka i orzechy laskowe 200 g
Czekoladowy krem czekolada biała i orzechy pistacjowe 200 g
Zestaw posypek do dekoracji 170 g
Maliny na winie 200 g
Pomarańcza z imbirem 200 g
Wiśnie na winie 200 g