GOFRY CZEKOLADOWE
Intensywnie czekoladowe, pachnące i chrupiące. Pyszna alternatywa dla klasycznych gofrów.
Intensywnie czekoladowe, pachnące i chrupiące. Pyszna alternatywa dla klasycznych gofrów.
W misce połączyć: kakao, mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól i cynamon. Dodać maślankę i rozpuszczone masło, wymieszać i odstawić na 5 minut. Do masy dodać oddzielone od białek żółtka i czekoladę (pokrojoną w drobną kostkę lub startą na tarce). Z białek i cukru ubić sztywną pianę, dodać do masy i delikatnie wymieszać.
Tak przygotowaną masę piec (około 4 - 5 minut) w rozgrzanej gofrownicy do momentu uzyskania pożądanej chrupkości. Gofry podawać ciepłe z bita śmietaną, sosem czekoladowym lub z konfitura truskawkową.
Gofry podawać na ciepło z bita śmietaną, sosem czekoladowym lub z konfiturą truskawkową.