NALEŚNIKI

Czekolada do wypieków i polew E.Wedel doda smaku przygotowywanym deserom. Zainspiruj się jednym z naszych pomysłów lub znajdź swój sposób na zastosowanie jej w kuchni.

Czas:

15 min

Porcje:

6-8

Trudność :

2
Kulinarny przelicznik mas

NALEŚNIKI

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody gazowanej
  • 2 jaja
  • szczypta soli
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżki oleju
  • Zestaw posypek do dekoracji E.Wedel
  • Czekolada ciemna lub biała do wypieków lub polew E.Wedel
  • Ulubiony krem czekoladowo-orzechowy E.Wedel (do wyboru: orzechy laskowe i czekolada biała lub gorzka, pistacje i czekolada biała)
  • Ulubione przetwory E.Wedel (do wyboru maliny na winie, wiśnie na winie, pomarańcza z imbirem)

Sposób przyrządzania:

Mąkę, sól, cukier wsyp do miski, wbij jajka, dodaj mleko, wodę i olej, dokładnie wymieszaj rózgą lub zmiksuj. Smaż na dobrze rozgrzanej patelni do naleśników z obu stron do momentu zarumienienia. Po wyjęciu na talerz posmaruj ulubionym kremem czekoladowym i przetworami lub polej rozpuszczoną czekoladą białą lub ciemną do wypieków i polew E.Wedel przygotowaną według przepisu podanego na opakowaniu. Zwiń lub złóż. Posyp ulubioną posypką E.Wedel.

Drukuj przepis
Kup w sklepie: Czekolada ciemna do wypieków i polew 200g Czekolada ciemna do wypieków i polew 200g
Kup w sklepie: Czekoladowy krem czekolada biała i orzechy pistacjowe 200 g
Kup w sklepie: Zestaw posypek do dekoracji 170 g Zestaw posypek do dekoracji 170 g
Kup w sklepie: Maliny na winie 200 g Maliny na winie 200 g