MUS CZEKOLADOWY Z OWOCAMI
Truskawki z musem czekoladowym smakują doskonale zwłaszcza w lecie, kiedy owoce są najsmaczniejsze.
Truskawki z musem czekoladowym smakują doskonale zwłaszcza w lecie, kiedy owoce są najsmaczniejsze.
Śmietanę ubić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, według przepisu podanego na opakowaniu. Dodać ubitą śmietanę do wystudzonej czekolady i dokładnie wymieszać. Przełożyć mus do rękawa cukierniczego. Truskawki lub inne owoce sezonowe pokroić w kawałki. Część owoców można utrzeć lub rozgnieść widelcem. Można też użyć ulubione przetwory E.Wedel. Biszkopty pokruszyć, umieścić w pucharku, następnie nałożyć mus z truskawek lub przetwory. Dodać truskawki w kawałkach lub inne owoce i mus czekoladowy. Udekorować posypkami E.Wedel.
Smacznego.
Kakao ekstra ciemne
z Ghany 80 g
Czekolada gorzka
E.Wedel 100 g
Czekolada pitna mleczna 200 g
Czekolada pitna gorzka 200 g
Czekolada biała do wypieków i polew 200g
Czekolada ciemna do wypieków i polew 200g
Pisadełka do dekoracji 50 g
Czekoladowy krem czekolada gorzka i orzechy laskowe 200 g
Czekoladowy krem czekolada biała i orzechy pistacjowe 200 g
Zestaw posypek do dekoracji 170 g
Maliny na winie 200 g
Pomarańcza z imbirem 200 g
Wiśnie na winie 200 g