MUS CZEKOLADOWY Z OWOCAMI

Truskawki z musem czekoladowym smakują doskonale zwłaszcza w lecie, kiedy owoce są najsmaczniejsze.

Czas:

30 min

Porcje:

4-6

Trudność :

2
Kulinarny przelicznik mas

MUS CZEKOLADOWY Z OWOCAMI

Składniki:

  • 120 ml śmietanki 30-36%
  • 120 g czekolady ciemnej do wypieków i polew E.Wedel
  • truskawki lub inne owoce sezonowe (wg uznania)
  • biszkopty (opcjonalnie)
  • Posypki do dekoracji E.Wedel
  • Opcjonalnie przetwory (do wyboru: maliny na winie, wiśnie na winie, pomarańcza z imbirem)

 

Sposób przyrządzania:

Śmietanę ubić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, według przepisu podanego na opakowaniu. Dodać ubitą śmietanę do wystudzonej czekolady i dokładnie wymieszać. Przełożyć mus do rękawa cukierniczego. Truskawki lub inne owoce sezonowe pokroić w kawałki. Część owoców można utrzeć lub rozgnieść widelcem. Można też użyć ulubione przetwory E.Wedel. Biszkopty pokruszyć, umieścić w pucharku, następnie nałożyć mus z truskawek lub przetwory. Dodać truskawki w kawałkach lub inne owoce i mus czekoladowy. Udekorować posypkami E.Wedel.

Smacznego.

Drukuj przepis
Kup w sklepie: Czekolada ciemna do wypieków i polew 200g Czekolada ciemna do wypieków i polew 200g
Kup w sklepie: Pisadełka do dekoracji 50 g Pisadełka do dekoracji 50 g
Kup w sklepie: Zestaw posypek do dekoracji 170 g Zestaw posypek do dekoracji 170 g
Kup w sklepie: Maliny na winie 200 g Maliny na winie 200 g