MUS CZEKOLADOWY Z TRUSKAWKAMI

Truskawki z musem czekoladowym smakują doskonale zwłaszcza w lecie, kiedy owoce są najsmaczniejsze.

Czas:

15 min

Porcje:

4

Trudność :

1
Kulinarny przelicznik mas

Składniki:

  • mus z czekoladą E.Wedel 160 g (1 opakowanie)
  • mleko 3,2% 200 ml
  • truskawki lub inne owoce sezonowe (wg uznania)
  • biszkopty (opcjonalnie)

 

Sposób przyrządzania:

Mus z czekoladą E.Wedel przygotować wg przepisu podanego na opakowaniu. Truskawki lub inne owoce sezonowe pokroić w kawałki. Część truskawek można utrzeć lub rozgnieść widelcem. Biszkopty pokruszyć, umieścić w pucharku, polać sosem z truskawek. Dodać truskawki w kawałkach i mus z czekoladą. Można udekorować startą czekoladą E.Wedel.

Smacznego.

Drukuj przepis
Zobacz inne przepisy z: Czekolada gorzka
E.Wedel 100 g