SERNIK Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ
Aksamitny, kremowy sernik z białą czekoladą to klasyk, którego nie może zabraknąć na Waszych stołach.
Aksamitny, kremowy sernik z białą czekoladą to klasyk, którego nie może zabraknąć na Waszych stołach.
Sery wymieszać z jajkami mikserem, na wolnych obrotach, dodać sypkie składniki, wymieszać i przesiać przez sito dodać do masy serowej i wymieszać. Dodać środek z laski wanilii i skórkę otartą z pomarańczy do smaku. Na koniec dodać czekoladę E.Wedel roztopioną wcześniej w kąpieli wodnej. Piec w tortownicy o średnicy 24 cm, w kąpieli wodnej (tortownica zabezpieczona przed przeniknięciem wody do środka powinna być zanużona do połowy w wodzie). Temperatura pieczenia to 150 stopni a czas około 60-70 minut. Można też piec w kokilkach jak na suflet czekoladowy (kokilki powinny być do 1/2 lub 2/3 zanurzone w wodzie), temperatura 150 stopni, czas około 40 minut. Podawać z gorącymi wiśniami na winie.
Kakao ekstra ciemne
z Ghany 80 g
Czekolada gorzka
E.Wedel 100 g
Czekolada pitna mleczna 200 g
Czekolada pitna gorzka 200 g
Czekolada biała do wypieków i polew 200g
Czekolada ciemna do wypieków i polew 200g
Pisadełka do dekoracji 50 g
Czekoladowy krem czekolada gorzka i orzechy laskowe 200 g
Czekoladowy krem czekolada biała i orzechy pistacjowe 200 g
Zestaw posypek do dekoracji 170 g
Maliny na winie 200 g
Pomarańcza z imbirem 200 g
Wiśnie na winie 200 g