BROWNIE Z CUKIERKAMI PIEROT

Zaskocz bliskich klasycznym mocno czekoladowym brownie podkręconym smakiem cukierków Pierrot.

Czas:

60 min

Porcje:

6

Trudność :

3
Kulinarny przelicznik mas

BROWNIE Z CUKIERKAMI PIEROT

Składniki:

  • 200g masła
  • 200g czekolady ciemnej do wypieków i polew E.Wedel
  • 3 jaja
  • 160g cukru
  • 20g mąki pszennej
  • 100 g orzechów włoskich prażonych
  • 200 g cukierków Pierrot E.Wedel (1/2 do środka ciasta i 1/2 na górę ciasta przed zapieczeniem)
  • Opcjonalnie: lody waniliowe

 

Sposób przyrządzania:

Orzechy włoskie posiekać i wymieszać z mąką pszenną. W garnku na średnim ogniu rozpuścić masło i czekoladę E.Wedel. Blaszkę o wymiarach 30x20 cm wysmarować rozpuszczonym masłem i oprószyć mąką. Całe jajka z  cukrem ubić w mikserze na jednolitą puszystą masę. Do jajek z cukrem dodać masę z masła i czekolady. Wymieszać w mikserze na jednolitą masę. Na koniec dodać orzechy włoskie wymieszane z mąką  i 1/2 pokruszonych cukierków Pierrot E.Wedel. Masę wymieszać delikatnie łopatką. Wylać do formy i posypać pozostałymi pokruszonymi cukierkami Pierrot E.Wedel. Następnie włożyć do nagrzanego do 160°C piekarnika na około 25 do 30 minut. Podawać lekko przestudzone. Można dodać lody waniliowe.

Drukuj przepis
Kup w sklepie: Czekolada ciemna do wypieków i polew 200g Czekolada ciemna do wypieków i polew 200g