BROWNIE Z CUKIERKAMI PIEROT
Zaskocz bliskich klasycznym mocno czekoladowym brownie podkręconym smakiem cukierków Pierrot.
Zaskocz bliskich klasycznym mocno czekoladowym brownie podkręconym smakiem cukierków Pierrot.
Orzechy włoskie posiekać i wymieszać z mąką pszenną. W garnku na średnim ogniu rozpuścić masło i czekoladę E.Wedel. Blaszkę o wymiarach 30x20 cm wysmarować rozpuszczonym masłem i oprószyć mąką. Całe jajka z cukrem ubić w mikserze na jednolitą puszystą masę. Do jajek z cukrem dodać masę z masła i czekolady. Wymieszać w mikserze na jednolitą masę. Na koniec dodać orzechy włoskie wymieszane z mąką i 1/2 pokruszonych cukierków Pierrot E.Wedel. Masę wymieszać delikatnie łopatką. Wylać do formy i posypać pozostałymi pokruszonymi cukierkami Pierrot E.Wedel. Następnie włożyć do nagrzanego do 160°C piekarnika na około 25 do 30 minut. Podawać lekko przestudzone. Można dodać lody waniliowe.
Kakao ekstra ciemne
z Ghany 80 g
Czekolada gorzka
E.Wedel 100 g
Czekolada pitna mleczna 200 g
Czekolada pitna gorzka 200 g
Czekolada biała do wypieków i polew 200g
Czekolada ciemna do wypieków i polew 200g
Pisadełka do dekoracji 50 g
Czekoladowy krem czekolada gorzka i orzechy laskowe 200 g
Czekoladowy krem czekolada biała i orzechy pistacjowe 200 g
Zestaw posypek do dekoracji 170 g
Maliny na winie 200 g
Pomarańcza z imbirem 200 g
Wiśnie na winie 200 g