MUS CZEKOLADOWY Z KAJMAKIEM I POMARAŃCZĄ

Aromatyczny i intensywny w smaku mus czekoladowy zdobędzie uznanie wszystkich, nawet tych najbardziej wybrednych smakoszy czekolady.

Czas:

30 min

Porcje:

4

Trudność :

2
Kulinarny przelicznik mas

MUS CZEKOLADOWY Z KAJMAKIEM I POMARAŃCZĄ

Składniki:

  • 120 ml śmietanka 30-36%
  • 120 g czekolada ciemna lub biała do wypieków i polew E.Wedel
  • 120 g pomarańczy z imbirem
  • 120 g kajmak (masa krówkowa)
  • 8 szt ciastka Amerykanki E.Wedel
  • Zestaw posypek do dekoracji E.Wedel

 

Sposób przyrządzania:

Ubić śmietanę, a czekoladę ciemną lub białą E.Wedel rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać ubitą śmietanę do wystudzonej czekolady i dokładnie wymieszać. Przełożyć mus do rękawa cukierniczego. Do pucharków nakładać kolejno po 30g nadzienia, następnie masy krówkowej, 1 pokruszone ciastko, mus czekoladowy. Posypać ulubioną posypką E.Wedel i udekorować Amerykanką E.Wedel.

Drukuj przepis
Kup w sklepie: Czekolada biała do wypieków i polew 200g Czekolada biała do wypieków i polew 200g
Kup w sklepie: Czekolada ciemna do wypieków i polew 200g Czekolada ciemna do wypieków i polew 200g
Kup w sklepie: Zestaw posypek do dekoracji 170 g Zestaw posypek do dekoracji 170 g
Kup w sklepie: Pomarańcza z imbirem 200 g Pomarańcza z imbirem 200 g