CZEKOLADA PITNA

Aksamitny, przepełniony aromatem napój dla miłośników czekolady.

Czas:

10 min

Porcje:

2

Trudność :

1
Kulinarny przelicznik mas

Składniki:

  • 400 g mleka 3,2%
  • 200 g śmietanki 30-36%
  • 200 g czekolady pitnej E.Wedel

 

Sposób przyrządzania:

Mleko 3,2% – 400g i śmietankę 30-36% – 200g należy wlać do rondelka, doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać całą zawartość opakowania (200g), nie zdejmując rondelka ze źródła ciepła, ciągle mieszając doprowadzić do ponownego zagotowania. Osiągnięcie pożądanej gęstości uzyskamy gotując przez ok. 1 minutę. 

Ważne: Od momentu dodania zawartości opakowania czekolady do mleka i śmietanki, należy ciągle mieszać aby zapobiec przypalaniu się.

Drukuj przepis
Zobacz inne przepisy z: Czekolada pitna
200 g