CZEKOLADA PITNA
Aksamitny, przepełniony aromatem napój dla miłośników czekolady.
Aksamitny, przepełniony aromatem napój dla miłośników czekolady.
Mleko 3,2% – 400g i śmietankę 30-36% – 200g należy wlać do rondelka, doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać całą zawartość opakowania (200g), nie zdejmując rondelka ze źródła ciepła, ciągle mieszając doprowadzić do ponownego zagotowania. Osiągnięcie pożądanej gęstości uzyskamy gotując przez ok. 1 minutę.
Ważne: Od momentu dodania czekolady z opakowania do mleka i śmietanki, należy ciągle mieszać aby zapobiec przypalaniu się.
Propozycja podania: Nasza czekolada świetnie smakuje podawana z malinami na winie, wiśniami na winie lub pomarańczami z imbirem. Można także udekorować ją bitą śmietaną i posypkami do dekoracji lub podawać z ulubionymi przyprawami, np. cynamonem, kardamonem.
Kakao ekstra ciemne
z Ghany 80 g
Czekolada gorzka
E.Wedel 100 g
Czekolada pitna mleczna 200 g
Czekolada pitna gorzka 200 g
Czekolada biała do wypieków i polew 200g
Czekolada ciemna do wypieków i polew 200g
Pisadełka do dekoracji 50 g
Czekoladowy krem czekolada gorzka i orzechy laskowe 200 g
Czekoladowy krem czekolada biała i orzechy pistacjowe 200 g
Zestaw posypek do dekoracji 170 g
Maliny na winie 200 g
Pomarańcza z imbirem 200 g
Wiśnie na winie 200 g