CIASTECZKA Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ
Kruche, maślane ciasteczka idealne jako poczęstunek do kawy i herbaty. Ich piękny aromat roztoczy w Waszych domach ciepłe wspomnienia z dziecięcych lat.
Kruche, maślane ciasteczka idealne jako poczęstunek do kawy i herbaty. Ich piękny aromat roztoczy w Waszych domach ciepłe wspomnienia z dziecięcych lat.
Miękkie masło, żółtka, cukier puder, skórkę z cytryn i kwaśną śmietanę połączyć razem na kremową masę. Do masy maślanej dodać kaletki białej czekolady. Wymieszać. Na koniec dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i całość zagnieść na jednolitą masę. Ciasto wstawić do lodówki na 1 godzinę. Wałkować na grubość ok. 0,5 centymetra i wykrawać foremką dowolne kształty. Układać ciastka na blasze. Piec w temperaturze 180 C , około 15 minut, na złotawy kolor. Wystudzone ciastka dekorować wedle uznania pisadełkami E.Wedel zanurzonymi wcześniej w gorącej wodzie w celu uzyskania plastycznej konsystencji.
Kakao ekstra ciemne
z Ghany 80 g
Czekolada gorzka
E.Wedel 100 g
Czekolada pitna mleczna 200 g
Czekolada pitna gorzka 200 g
Czekolada biała do wypieków i polew 200g
Czekolada ciemna do wypieków i polew 200g
Pisadełka do dekoracji 50 g
Czekoladowy krem czekolada gorzka i orzechy laskowe 200 g
Czekoladowy krem czekolada biała i orzechy pistacjowe 200 g
Zestaw posypek do dekoracji 170 g
Maliny na winie 200 g
Pomarańcza z imbirem 200 g
Wiśnie na winie 200 g