FONDUE CZEKOLADOWE

Spełnienie marzeń wszystkich czekoladoholików - intensywne doznanie czekoladowej przyjemności! Oczaruj swoich przyjaciół i rodzinę serwując im kociołek przepysznej wedlowskiej czekolady. Sprawdzi się idealnie jako atrakcja podczas romantycznych spotkań.

Czas:

10 min

Porcje:

2-4

Trudność :

1
Kulinarny przelicznik mas

FONDUE CZEKOLADOWE

Składniki:

  • 180 g śmietanki 30%
  • 180 g czekolady ciemnej lub białej do wypieków i polew E.Wedel
  • Ulubione owoce i wafelki
  • Zestaw posypek do dekoracji E.Wedel

 

 

Sposób przyrządzania:

Podgrzać śmietankę do ok.60C (żeby była gorąca), dodać czekoladę ciemną lub białą do wypieków i polew, podgrzewać na małym ogniu i mieszać do uzyskania, gładkiej jednolitej konsystencji. Następnie przelać do wybranego naczynia/kociołka i podawać z ulubionymi owocami, wafelkami oraz posypką.

Drukuj przepis
Kup w sklepie: Czekolada biała do wypieków i polew 200g Czekolada biała do wypieków i polew 200g
Kup w sklepie: Czekolada ciemna do wypieków i polew 200g Czekolada ciemna do wypieków i polew 200g
Kup w sklepie: Zestaw posypek do dekoracji 170 g Zestaw posypek do dekoracji 170 g