WEDLOWSKIE MUFFINKI
Chrupiące na zewnątrz, puszyste i wilgotne w środku. Idealne do kawy lub z kubkiem ciepłego mleka.
Chrupiące na zewnątrz, puszyste i wilgotne w środku. Idealne do kawy lub z kubkiem ciepłego mleka.
Mleko zagotować, dodać mieloną kawę i czekoladę, wymieszać i przestudzić. Jajka ubić z cukrem trzcinowym i cukrem waniliowym, dodać olej i przestudzoną masę czekoladowo-mleczną, wymieszać. Mąkę, sodę oczyszczoną, kakao przesiać przez sito, połączyć z masą delikatnie mieszając.
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami lub wysmarować miękkim masłem i oprószyć mąką. Masę nałożyć do ¾ wysokości formy.
Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 170-180°C przez około 25 minut. Muffinki po wyjęciu z pieca pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Można udekorować je z wierzchu rozpuszczoną czekoladą białą lub ciemną do wypieków i polew E.Wedel, przygotwaną według przepisu podanego na opakowaniu, pisadełkami i ulubionymi posypkami. Pomoc przy ozdabianiu muffinków będzie wspaniałą zabawą dla najmłodszych.
Kakao ekstra ciemne
z Ghany 80 g
Czekolada gorzka
E.Wedel 100 g
Czekolada pitna mleczna 200 g
Czekolada pitna gorzka 200 g
Czekolada biała do wypieków i polew 200g
Czekolada ciemna do wypieków i polew 200g
Pisadełka do dekoracji 50 g
Czekoladowy krem czekolada gorzka i orzechy laskowe 200 g
Czekoladowy krem czekolada biała i orzechy pistacjowe 200 g
Zestaw posypek do dekoracji 170 g
Maliny na winie 200 g
Pomarańcza z imbirem 200 g
Wiśnie na winie 200 g