WAFLE PRZEKŁADANE KREMEM KAKAOWYM
Przywołują wspomnienia z dzieciństwa...Bez pieczenia, bez zagniatania, bajeczne łatwe w przygotowaniu, a przy tym bardzo smaczne.
Przywołują wspomnienia z dzieciństwa...Bez pieczenia, bez zagniatania, bajeczne łatwe w przygotowaniu, a przy tym bardzo smaczne.
Kakao, mleko w proszku, cukier i cukier waniliowy połączyć tak, aby nie było grudek. Masło rozpuścić, dodać wszystkie sypkie składniki i wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Mleko płynne zagotować, wlać do masy, dodać rum lub winiak. Gotową, jeszcze letnią masą przełożyć (posmarować) wafle. Masy wystarcza na pięć warstw.
Przełożone masą wafle obciążyć równomiernie deską i pozostawić na równej powierzchni do następnego dnia.
Wafle z masą pokroić w romby, udekorować rozpuszczoną czekoladą E.Wedel.