WAFLE PRZEKŁADANE KREMEM KAKAOWYM
Przywołują wspomnienia z dzieciństwa...Bez pieczenia, bez zagniatania, bajeczne łatwe w przygotowaniu, a przy tym bardzo smaczne.
Przywołują wspomnienia z dzieciństwa...Bez pieczenia, bez zagniatania, bajeczne łatwe w przygotowaniu, a przy tym bardzo smaczne.
Kakao, mleko w proszku, cukier i cukier waniliowy połączyć tak, aby nie było grudek. Masło rozpuścić, dodać wszystkie sypkie składniki i wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Mleko płynne zagotować, wlać do masy, dodać rum lub winiak. Gotową, jeszcze letnią masą przełożyć (posmarować) wafle. Masy wystarcza na pięć warstw.
Przełożone masą wafle obciążyć równomiernie deską i pozostawić na równej powierzchni do następnego dnia.
Wafle z masą pokroić w romby, udekorować ulubioną rozpuszczoną białą lub ciemną czekoladą do wypieków i polew E.Wedel, przygotowaną według przepisu podanego na opakowaniu.
Kakao ekstra ciemne
z Ghany 80 g
Czekolada gorzka
E.Wedel 100 g
Czekolada pitna mleczna 200 g
Czekolada pitna gorzka 200 g
Czekolada biała do wypieków i polew 200g
Czekolada ciemna do wypieków i polew 200g
Pisadełka do dekoracji 50 g
Czekoladowy krem czekolada gorzka i orzechy laskowe 200 g
Czekoladowy krem czekolada biała i orzechy pistacjowe 200 g
Zestaw posypek do dekoracji 170 g
Maliny na winie 200 g
Pomarańcza z imbirem 200 g
Wiśnie na winie 200 g