WEDLOWSKI SUFLET CZEKOLADOWY
Puszysty na zewnątrz, płynny w środku...najlepiej smakuje z lodami waniliowymi bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika.
Puszysty na zewnątrz, płynny w środku...najlepiej smakuje z lodami waniliowymi bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Żółtka utrzeć z połową cukru, białka ubić z pozostałym cukrem na sztywną pianę. Do rozpuszczonej czekolady dodać miękkie masło i utarte z cukrem żółtka, całość wymieszać i połączyć z przesianym kakao. Do masy dodać, delikatnie mieszając, ubitą pianę z białek i cukru.
Żaroodporne foremki do sufletów wysmarować miękkim masłem, napełnić masą do 3/4 wysokości i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 8-10 minut w temperaturze 200-210°C.
Suflet podawać tuż po wyjęciu z piekarnika z ulubionymi lodami i przetworami.
Kakao ekstra ciemne
z Ghany 80 g
Czekolada gorzka
E.Wedel 100 g
Czekolada pitna mleczna 200 g
Czekolada pitna gorzka 200 g
Czekolada biała do wypieków i polew 200g
Czekolada ciemna do wypieków i polew 200g
Pisadełka do dekoracji 50 g
Czekoladowy krem czekolada gorzka i orzechy laskowe 200 g
Czekoladowy krem czekolada biała i orzechy pistacjowe 200 g
Zestaw posypek do dekoracji 170 g
Maliny na winie 200 g
Pomarańcza z imbirem 200 g
Wiśnie na winie 200 g