WEDLOWSKI BLOK CZEKOLADOWY
Pyszny, czekoladowy, chrupiący, a przy tym bardzo sycący. Dla wielu z nas niezapomniany smak z dzieciństwa... Idealny dla tych, którzy, tak jak my, kochają czekoladę.
Pyszny, czekoladowy, chrupiący, a przy tym bardzo sycący. Dla wielu z nas niezapomniany smak z dzieciństwa... Idealny dla tych, którzy, tak jak my, kochają czekoladę.
Cukier kryształ połączyć z kakao, dodać wodę i masło, całość zagotować w rondelku. Masę ostudzić do temp. około 45°C. Do studzonej masy dodać mleko w proszku, dokładnie wymieszać do całkowitego rozpuszczenia grudek. Dodać pokruszone herbatniki, orzechy laskowe i rodzynki. Tak przygotowaną masę przełożyć do formy, uprzednio wyłożonej folią spożywczą lub papierem do pieczenia. Formę z masą odstawić na 4 godziny do lodówki do zastygnięcia.
Blok po wyjęciu z formy polać rozpuszczoną czekoladą ciemną lub białą do wypieków i polew E.Wedel.
Kakao ekstra ciemne
z Ghany 80 g
Czekolada gorzka
E.Wedel 100 g
Czekolada pitna mleczna 200 g
Czekolada pitna gorzka 200 g
Czekolada biała do wypieków i polew 200g
Czekolada ciemna do wypieków i polew 200g
Pisadełka do dekoracji 50 g
Czekoladowy krem czekolada gorzka i orzechy laskowe 200 g
Czekoladowy krem czekolada biała i orzechy pistacjowe 200 g
Zestaw posypek do dekoracji 170 g
Maliny na winie 200 g
Pomarańcza z imbirem 200 g
Wiśnie na winie 200 g