Przepisy Maestro
CZEKOLADA ROZTOPIONA W MLEKU/ LODY
Aksamitna i gęsta czekolada roztopiona w mleku doda smaku przygotowywanym deserom. Zainspiruj się jednym z naszych pomysłów lub znajdź Swój sposób na zastosowanie jej w kuchni.
-
- Czas wykonania:
- 1 min
- Czas wykonania:
-
- Poziom trudności:
-
- Poziom trudności:
-
- Ilość porcji:
- dowolna
- Ilość porcji:
SKŁADNIKI:
- Aksamitna i gęsta czekolada roztopiona w mleku 330 ml
- Ulubione lody (np.: waniliowe)
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Ulubione lody przełuż do pucharka i polej Aksamitną i gęstą czekoladą roztopioną w mleku. Pamiętaj by przed użyciem wstrząsnąć opakowanie. Schłodzona ma gęstą konsystencję. Po przelaniu do kubka i podgrzaniu w mikrofali jej konsystencja staje się bardziej płynna. Wypróbuj swój ulubiony sposób smakowania tego pysznego, aromatycznego napoju.