Przepisy Maestro

Wróć


CZEKOLADA ROZTOPIONA W MLEKU/ LODY

Aksamitna i gęsta czekolada roztopiona w mleku doda smaku przygotowywanym deserom. Zainspiruj się jednym z naszych pomysłów lub znajdź Swój sposób na zastosowanie jej w kuchni.

  • Czas wykonania:
    1 min
  • Poziom trudności:
  • Ilość porcji:
    dowolna

SKŁADNIKI:

  • Aksamitna i gęsta czekolada roztopiona w mleku 330 ml
  • Ulubione lody (np.: waniliowe)

 

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Ulubione lody przełuż do pucharka i polej Aksamitną i gęstą czekoladą roztopioną w mleku. Pamiętaj by przed użyciem wstrząsnąć opakowanie. Schłodzona ma gęstą konsystencję. Po przelaniu do kubka i podgrzaniu w mikrofali jej konsystencja staje się bardziej płynna. Wypróbuj swój ulubiony sposób smakowania tego pysznego, aromatycznego napoju.

 

Wydukuj
Serwis internetowy www.wedelpijalnie.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności.
X