WARSZTATY CZEKOLADOWE

Zapraszamy na kursy kulinarne z przygotowania deserów oraz pralin prowadzone przez Maestro Czekolady Janusza Profusa i Mistrzynię Cukiernictwa Joannę Profus.

Warsztaty Czekoladowe
"W Kuchni z E.Wedel"

Zapraszamy na kursy kulinarne z przygotowywania deserów oraz pralin prowadzone przez Maestro Czekolady Janusza Profusa i Mistrzynię Cukiernictwa Joannę Profus. Warsztaty to idealny pomysł na kreatywne i ciekawe spędzenie wolnego czasu, wieczór panieński, oryginalny pomysł na prezent urodzinowy, rocznicowy czy po prostu słodką niespodziankę dla najbliższej osoby.
POBIERZ OFERTĘ WARSZTATÓW
Warsztaty odbywają się w Pracowni Czekolady przy ul. Szpitalnej 8 w Warszawie, zlokalizowanej w zabytkowej kamienicy Emila Wedla, w której dawniej mieściła się Fabryka Czekolady. Prowadzone są w kameralnych grupach do 6 osób.



Zapisy i dodatkowe informacje:

warsztaty@wedelpijalnie.pl

tel: 22 827 29 16

Warsztaty czekoladowe

Cykl warsztatów poświęconych CZEKOLADZIE, podczas których można zgłębić umiejętności z zakresu podstaw pracy z czekoladą, temperowania, produkcji pralin, tabliczek oraz czekoladowych figurek.

Poziom 1

Podstawy pracy z czekoladą, sposób produkcji czekolady i jej rodzaje, sposoby roztapiania czekolady, temperowanie, formowanie skorupek pralin, nadzienia typu "ganache", przygotowywanie czekoladowej tabliczki, praliny z formy i ręcznie formowane trufli z dekoracją, dekorowanie owoców w czekoladzie.

Poziom 2

Roztapianie i temperowanie czekolady, produkcja 6 rodzajów pralin, trzy rodzaje nadzienia typu "ganache", przygotowanie puzderka z czekolady oraz figurki czekoladowej.

Poziom 3

Przygotowywanie czekolady plastycznej oraz kwiatów i elementów dekoracyjnych, receptura na formę żelatynową do wytwarzania odlewów czekoladowych, przygotowywanie eksponatu z czekolady, malowanie i barwienie elementów dekoracji czekoladowej.

Warsztaty kulinarne

Cykl warsztatów z przygotowywania deserów, ciast i innych słodkich wypieków, w których czekolada stanowi świetne uzupełnienie.

Poziom 1

Czekolada na gorąco do picia, roztapianie i temperowanie czekolady, przygotowywanie czekolady do dekorowania ciastek, herbatników i innych wyrobów, polewa czekoladowa do ciast, herbatniki cytrynowe z czekoladą białą, brownie - ciasto czekoladowe.

Poziom 2

Sernik z białą czekoladą - łatwa i pewna metoda przygotowywania, suflet czekoladowy - delikatny, lekki, o konsystencji czekoladowej pianki, fondant czekoladowy - lava cake (intensywnie czekoladowe ciasto z płynnym środkiem)

POBIERZ OFERTĘ WARSZTATÓW